30 Temmuz 2013 Salı

Sistem-Para, Banka, Faiz ve Borç



   Herkesin hayalleri, planları, satın almak istedikleri vardır. İyi bir gelecek. Güzel bir araba, ev. Çocuklarımızın geleceği... Tüm bunlar içinse paraya ihtiyaç vardır. Kabul etsek de etmesek de sistemin kilit noktası paradır. Her şey para etrafında dönüyor. Paraya sahip olanlarsa dünyayı döndürüyor.
   
   Peki kim bu insanlar? Bunu nasıl yaparlar? Bu sorulara cevap verebilmek için önce sistemi anlamalıyız. Para, banka, borç, faiz, tüketim. Ve bunlar arasındaki ayrılmaz ilişkiyi incelemeliyiz.

   Abartılı terimlerle üstü örtülen sistem aslında çok basit. Hepimizin bildiği gibi para bulunmadan önce takas yöntemi kullanılıyordu. Ama takas yöntemi avantajlı bir yöntem değildi. Örneğin elma almak için pazara gidersiniz ve sizdeki armutlarla takas etmek istersiniz. Ancak karşı taraf armut sevmiyorsa alışveriş olmaz. Ya da çok fazla elma biriktirseniz bir şey ifade etmez çünkü elmalar bir süre sonra çürür. 

   Ve bunların olağan sonucu olarak para icat edildi. İlk olarak Asurlular bakırdan yaptılar daha sonra Lidyalılar altından para basarak bugünkü sistemin temellerini attılar. Paranın oluşumuyla birlikte onun yönetilmesi, değer kazanması, korunması ve el değiştirmesinde sorunlar ortaya çıktı. Bu durum bankaların doğmasına neden oldu. Ancak insanlar paralarını saklayacak, koruyacak ve biriktirecek olan bu kurumlara güvenmekten fazlasına ihtiyaç duydular. Bankaların cevabı hazırdı. Faiz. (Özet olarak Cem Yılmaz'ın anlattığından farksız. Ancak o sondaki hareketi banka bize çekiyor ehehe.) Banka bunu babasının hayrına yapmadı tabi. İnsanlardan topladığı parayı biriktirmekle kalmadı başka insanlara borç vererek verdiği borç karşılığında borçlulardan faiz ödemesini istedi. Böylece hem sermayesini alıp sakladığı insanlara borç verebilecek hemde kendisi kazanç sağlayabilecekti. Örneğin 100 kişiden 1000 er lira para alan banka daha sonra bu kişilere 1100 er lira vermeyi vaat eder. Kasasında 100 bin lira olur.  Parası ve evi olmayan başka bir insansa ev almak için 100 bin lira bankadan borç alır ve banka daha sonra kendisine 120 bin lira vermesi şartıyla parayı bu insana verir. Kazandığı 120 bin liranın 110 bin lirasını başta sermayesini aldığı insanlara dağıtır ve 10 bin lira kendine kalır. Tabi günümüzdeki sistemde karmaşık terimler ve sonu bol sıfırlı sayılar rol oynasa da olan şey az çok budur. Dikkat edilmesi gereken nokta şu. Bankanın hiç parası yoktu. Parası olan insanların parasını aldı ve parası olmayana verdi. Kendisi de faizden kazandı. Sıfır emek maksimum kazanç. Oldukça zekice.

   Faiz zamanla birlikte ölümcül noktalara ulaşır. Çünkü eğer aldığınız parayı ödemezseniz faizin faizini de ödersiniz. Siz ödemedikçe bu böylece sürer gider. Basit bir hesapla bankadan şuan 1 kuruş borç alsanız ve sizden sadece %5 faizle geri ödemenizi istese 15 sene sonra bankaya 2 kuruş borçlu olursunuz. 30 sene sonra 4 kuruş ve 1450 sene sonra ise tamamı altından bir dünya borçlu olursunuz. Bunun banka için tek bir kötü yanı var. O kadar uzun yaşamıyoruz ehehe.
   
   Altın para uzun süre hükümdarlık sürdü ancak yerini kağıt paraya bıraktı. Nedeni aslında basit. Zenginler o kadar altını taşıyamıyorlardı. Bu yüzden banka getirilen altın paraya karşılık o miktarı ifade eden bir kağıt verdiler. Bu da kağıt paraya geçiş oldu. (Detaylı bilgi için.) Böylece para gerçek değerinden uzaklaştı. Bu da paranın bankalar tarafından kontrol edilmesini kolaylaştırdı. Çünkü altın bankadaydı. İnsanlar ise altının bir nevi manevi uzantısı olan kağıtlarla alışveriş yapar duruma geldiler.


Para şekil değiştirdi ve daha çok bankaların kontrolüne geçti. 20. Yüzyılla birlikte bilgisayarların yaygınlaşmasıyla ve sanal ortamın oluşumuyla yeni bir para çeşidi de ortaya çıktı: Elektronik para.bankaya koyulan her kağıt para için sanal ortamda para üretildi. Öyle ki şuan dünya üzerindeki paraların yalnızca ufak bir kısmı gerçekten kağıt olarak var. 

Geri kalanı ise sanal yani elektronik para. Bunun olması ise oldukça doğal. Elektronik para sayesinde bir hesaptan diğer hesaba para anında aktarılabiliyor. Alışveriş daha hızlı gerçekleşiyor. İnsanlar nakit paraya daha az ihtiyaç duyuyor. Kimse gidip de bir cep telefonu almak için bile bankadan parasını çekip almıyor ya banka kartı yada kredi kartıyla işlemini hallediyordu. Kağıt paraya ihtiyacın azalması aynı miktarda parayı daha çok kişiye elektronik olarak borç verme imkanını doğurdu.


Bankaysa bu imkanı değerlendirdi. Kendisine yatırılan parayı teminat göstererek bir çok kişiye borç verdi. Ve hala nakit para kullanan insanlar içinse bankada %10 luk bir rezerv bulundurdu ki onlara isterlerse paralarını verebilsin. Bu şu demek: Banka yatırılan her 1 liradan 10 liralık borç üretebilir.


Banka her ne kadar bunu sanal olarak yapsa da o para insanlara borç olarak verilmiştir ve insanlar o borcu kullanırlar. Markete giderler kredi kartlarıyla alışveriş yaparlar sanal ortamda alışveriş yada banka hesabından havale ile bir şekil de o para kullanılır.Yani para yaratılmıştır.Hem de borçtan. Diğer bir ifade ile borç= para.

Günümüzdeki modern ekonomik sistemde bankalara muhtacız.Aldığımız maaşları bile bankadan alırız. Devlet bir miktar parayı bankaya yatırır. Banka insanlara maaş olarak verir. İşin sonunda para kaçınılmaz olarak aynı bankaya yada başka bankalara geri döner. Bu dönüşte kredi kartlarının, para biriktirmek için kullandığımız banka hesaplarının payı büyüktür.

Soruların en zoru devletin parayı nereden temin ettiğidir. Yani parayı kim basar?

Ülkemizde parayı basan kurumun adı Merkez Bankasıdır. Amerika’da FED(federal rezerv) İngiltere’de Bank of England paranın basma yetkisine sahiptir. Bu bankalar  her ne kadar isimlerinden dolayı kamuya ait gibi görünse de (Bu isimler bilinçli olarak öyle algılanması için verilmiştir) hemen hepsi Rothschild  ailesine ait özel mülkiyetlerdir. (Rothschild ailesi hakkında detaylı bilgi için. Ayrıca diğer yazıları da okumanızı şiddetle tavsiye ederim.)

Paranın basılma hikayesi ise şöyle: Hükümet gidip merkez bankasına 10 milyar liraya ihtiyacı olduğunu söyler. Merkez bankası da basacağı 10 milyar dolar karşılığında hazine bonosu ister. Hazine bonosu aslında o miktarda borcun olduğunu ifade teminat kağıtlarıdır. Devlet bu parayı Merkez Bankasından ödemek üzere borç alır.Yani ta en başta bile para borçtan yaratılır. Merkez bankası bonoları alır ve bildiğimiz pamuktan kağıtlardan parayı basar ve bu paranın değeri 10 milyar lira olarak belirlenir. Ancak günümüzde paranın genellikle oluşum yolu elektronik ortamdır. Hükümet aldığı parayla yerine getirmesi gereken görevleri yapar. Örneğin maaş ödemesi yada metro yapımı için gerekli paranın temininde bu parayı kullanmalıdır. Bunun için parayı ticari bankalara yatırır. Hükümet parayı bankalara bir kere vermiştir ve bankalar bu parayı kaynak olarak kullanırlar. Yani bu para insanlara borç ve maaş olarak verilir ve gene %10 luk rezerv bulunması bunun için yeterlidir. Tıpkı Yıldırım Demirören ve Beşiktaş gibi. Pahalı futbolcuyu o alır ama Beşiktaş ona borçlu olur ehehe.

 Tedavüldeki tüm para  Merkez Bankaları tarafından bu şekilde basılır. Bu para Ticari bankalara gider. Ve oradan da bizim ceplerimize gelir.

Soru: Madem ki bütün para bankalar tarafından oluşturuldu ve insanlara verildi, insanlar bu parayı bankalara geri verirken ödeyecekleri faiz için gerekli parayı nereden bulur?

Cevap: Bulamaz.

Birileri bulamayacaktır ki birileri borçlarını ödeyebilsin. İşte bu yüzden 3. Dünya ülkelerinde açlık, salgın hastalıklar yetersiz beslenme eksik olmaz. Çünkü onlar ödeyemeyen kısımdır. Sistem tıpkı bir tahterevalli gibi çalışır. Birileri yükseliyorsa anlamalıyız ki birileri düşmelidir. Bu yüzden aklımız erdiğinden beri çalışıyoruz ki bir meslek sahibi olalım ve  geçimimizi sağlayalım. Bir çeşit afyon gibi işlev gören modern çağların konforuna erişmeliyiz ki medeni birer insan olalım.

Para borçtan yaratılır ve her vatandaş devletinin borçlarını ödemek için çalışır. Vergilerimizi devlete veririz ve devlet bankalara olan borcunu öder. Bankalar bize borç verir bizler faizini öderiz. Olayın ne denli büyük olduğunu ve tüm hükümetlerin neden bir kukla gibi kullanıldığını anlamak için Dünya'nın en borçlu ülkelerinin listesine bir bakın.

Tüm bu ülkeler dünyanın en güçlü ülkeleri. Ve aynı zamanda en borçlu ülkeleri. Peki kime bu borçlar? Dünya bankası ve IMF de aynı bu şekilde çalışan ve büyük çaplı borçlanmaları finanse eden özel kurumlardır. Bu konuyu ayrı bir bölümde inceleyeceğiz.

Tüm dünya birilerine borçlu. Birbirlerine borçlu. Para bile borçtan yaratıldı. Adete çalışıp ücretlerimizin karşılığı olan maaşlarımızı almıyoruz bir borç olarak maaş alıp onu ödemek için 1 ay çalışıyoruz. Bu sistemin köleleştirme tarzı bu. En kötü yanı ise hiçbirimiz bunu kabul etmek istemiyoruz çünkü bu çok basit bir sistem ama ne yazık ki olan şey bu.

Sistem bizi faiz olmadan köleleştirmesi imkansız.Bu yüzden Kuranda faiz (riba) yasaklanmakla kalmamış faize savaş ilan edilmiştir. (Ey iman sahipleri Allah'tan korkun ve eğer inanıyorsanız ribadan geri kalanını bırakın. Eğer bunu yapmazsanız Allah ve resulünden bir harp ilanı duymuş olun. Tövbe ederseniz mallarınız sizindir; ne zulmeden olursunuz, ne de zulmedilen Bakara 278-279) Eğer insanlar faizden uzak durursa sistemin kölesi de olmazlar. Ancak bütün bu tezgahı kuran adamlar bunu da düşünmüştür. Eğer birine borç verirseniz ve ondan bir sene sonra aynı miktarda para alırsanız zararlı çıkarsınız. Çünkü enflasyon vardır yani paranın değer kaybedip alım gücünün azalması. Onlar para bastıkça paranın alım gücü azalır ve insanlar her saniye karınlarını doyurabilmek için daha çok paraya ihtiyaç duyarlar.

Diyelim ki bu sene 100 lirayla 100 fındık alıyorsanız seneye 100 lirayla 80 fındık alabilirsiniz. Doğal olarak insanlar buna yanaşmaz .Paralarını bankaya vermezlerse her geçen gün daha da fakirleşirler. Sistem onları fakirlikle korkutur.Tıpkı şeytanın insanı korkuttuğu gibi. (Şeytan sizi fakirlikle korkutur,sizi görünür görünmez çirkinliklere sürükler..Bakara 268) Bu yüzden insanlar hep daha fazla çalışmalıdırlar. 

Enflasyonun tam tersi ise deflasyondur. Burada ürünün değeri azalır  yani paranın değeri göreceli olarak artar. Enflasyon ve deflasyon sistemin bu şekilde para basıp para çekmesinin doğal sonucudur.Çok olanın değeri azalır az olanın değeri artar. Enflasyon ve deflasyon paranın değerini ayarlamak için kullanılan birer araçtır.

Peki insan bu kadar paraya muhtaç bir canlı mıdır? Elbette ki hayır. Eğer biraz  düşünürsek bize ihtiyacımız diye dayatılan çoğu şey oldukça gereksizdir. Sürekli bir şeylerin daha iyisini daha yenisini almamız öğütlenir.

Bir telefon alırız sonra daha iyisi çıkar onu alırız. Çünkü bu bize özendirilir çünkü herkes yapıyordur. Televizyonda izlediğimiz reklamların bunda büyük etkisi var elbet. Örnek olarak Vestel reklamını alalım. Vestel’in aşırı derecede kapitalist ve çok uluslu bir şirket olmadığı malum. Zaten öyle olsalardı size ihtiyacınız olmayan şeyleri sayıp ‘Hayat değişiyor buzdolabını değiştir’ gibi açık seçik bir davette bulunmaz bunu subliminal mesajlarla yada filmlere dizilere ürün yerleştirerek hallederdi. 

Burada dikkat etmeniz geren tek şey şu: Tüm bunlara ihtiyacınız var mı? Yoksa sistem bizi bir şekilde istediği gibi davranmamız için programlıyor mu? Cevap sizin.

İçinde bulunduğumuz sistem bir katil çünkü her gün 34 bin çocuk yoksulluk ve kolaylıkla önlenebilir hastalıklar yüzünden ölüyor. Bu sistem bir sadist çünkü nüfusun % 50 si günde 2 dolardan daha az gelirle çalışıyor. Bu sistemde dünya zenginliklerinin %40 ına nüfusun % 1 i sahip. Bu sistem yanlış bir sistem ve bu sistem içinde hiçbir doğru cevap yok. Sadece daha az yanlış olanı var.

Gördüğümüz gibi sistemin en üst basamağında bankalar var. Şirketler ve politikacılar ise onların en büyük yardımcıları. Sistemin en altında ise biz varız yani halk. Onların ifadesiyle "tüketiciler". Gerçek anlamdaki modern köleler. En azından şimdiye kadar bize anlatılmaya çalışılan şey bu. Siz hiçbir şey değiştirmezsiniz. Güç tamamen bizim elimizde.Gerçekte ise durum bundan farklı.

En başa gidin ve bankadaki paraların kimin olduğunu düşünün. Şirketlerde kimlerin çalıştığını ve ürünlerini kimlerin tükettiğini bir düşünün. Politikacıları kimin seçtiğini ve kimlerin desteklediğini bir düşünün. Bütün bunların cevabı aynı: Halk. Yani biz, sen ben hepimiz. Bütün bunları durdurabilecek tek güç. Bu aynı zamanda bizi tüm bunların sorumlusu yapıyor. Bu sistem çalışıyor. Çünkü biz çalışıyoruz. Kabul etmesi elbet zor ama hayatlarımız birkaç varlıklı grup tarafından kontrol ediliyor. Zaman ilerliyor ve sistemin çarkları dönüyor. Her geçen gün biraz daha fazla can yakıyor. "Dünya değişiyor Dünyayı değiştir."

Unutmayın :

Hiç kimse özgür olduğunu düşünen birinden daha iyi köle olamaz. -Goethe-



Mutlaka izlemenizi tavsiye ettiğim kaynak videolar:

39 yorum:

  1. Zeitgeistteki kötü öğretiler derken hristiyanlığı en iyi şekilde yoketmesini kastediyor olmalısınız, dünya üzerindeki en büyük gerçekliklerden birisi de odur, dinlerin tamamen koca bir yalandan hikayeden masaldan meydana gelmesi, işte paranın hikayesini okuduk izledik sıra dinlerde; http://alfa-sorgulama.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. İyi Günler Bay / Bayan:

    Meşru bir kredi almak, her zaman finansal problemi olan ve ona çözüm bulmaya ihtiyaç duyan müşteriler için büyük bir sorun olmuştur. Kredi ve teminat konusu, müşterilerin meşru birinden kredi ararken endişelerleridir
    Borç veren
    . Ama ... kredi endüstrisinde bu fark yarattı. $ 2,500 aralığında bir kredi ayarlayabiliriz. 500.000.000 $ 'a kadar düşük faiz oranıyla% 3 faiz

    Hizmetlerimiz şunları içerir:
    Borç Konsolidasyonu
    İkinci İpotek
    İş Kredileri
    Bireysel Krediler
    Yurtdışı Krediler
    Her çeşit kredi
    Aile kredisi
    VB
    Lütfen bu e-postaya derhal cevap verin: (durdaneguneyfinancialservice@gmail.com)

    Sosyal güvenlik yok ve kredi kontrolü yok,% 100 Garanti. Tek yapmanız gereken tam olarak ne istediğinizi bize bildirin ve hayallerinizi gerçeğe dönüştüreceğiz. (DURDANE GUNEY KREDİ BANKASI). Bankalarınız "Hayır" dediğinde EVET diyor. Son olarak, sınırsız sermayeye sahip olduğumuz için küçük ölçekli kredi firması, aracılar, küçük ölçekli finansal kuruluşlara fon sağlıyoruz. Bir kredi temin etme hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın, Lütfen bu e-postayı derhal yanıtlayın: (durdaneguneyfinancialservice@gmail.com)

    YanıtlaSil
  3. Bireylere kredi veriyoruz ve vücutları ekonomik bir intrest oranıyla işbirliği yapıyoruz. Hizmetlerimiz hızlı ve güvenilir doğru krediyi sağlamak için kendi belirlenmiş risk teknolojimizi kullanırız, başarılı başvurudan 24 saat sonra krediler onaylanır. İş kredisi almak, borç kredisi, tıbbi kredi almak isterseniz geri dönün. E-posta ile daha fazla ayrıntı: creditkredi@hotmail.com

    YanıtlaSil
  4. Noel tekrar burada ve biz bunu tarzda kutlamanıza yardımcı olmak için buradayız TRUST FUND LOAN COMPANY, şirketlere ve özel kişilere düşük bir% 2 oranında bir kredi veriyor. 1000 dolardan 10 000 000 00 dolara herhangi bir tutar.

    paraya mı ihtiyacınız var? bir ev almak ister misin? araba almak istiyor musun? Kişisel kullanım için paraya mı ihtiyacınız var yoksa hızlı bir şekilde borçlarını ödemek mi istiyorsunuz? daha fazla arama TRUST FUND LOAN COMPANY, KREDİ SORUNLARINDA GÜVENİLİR ŞİRKET'iniz.
    bugün e-posta yoluyla bize ulaşın: trustfundfinaceservice@gmail.com
    yaptığın için mutlu olacaksın.

    YanıtlaSil
  5. Noel tekrar burada ve biz bunu tarzda kutlamanıza yardımcı olmak için buradayız TRUST FUND LOAN COMPANY, şirketlere ve özel kişilere düşük bir% 2 oranında bir kredi veriyor. 1000 dolardan 10 000 000 00 dolara herhangi bir tutar.

    paraya mı ihtiyacınız var? bir ev almak ister misin? araba almak istiyor musun? Kişisel kullanım için paraya mı ihtiyacınız var yoksa hızlı bir şekilde borçlarını ödemek mi istiyorsunuz? daha fazla arama TRUST FUND LOAN COMPANY, KREDİ SORUNLARINDA GÜVENİLİR ŞİRKET'iniz.
    bugün e-posta yoluyla bize ulaşın: trustfundfinaceservice@gmail.com
    yaptığın için mutlu olacaksın.

    YanıtlaSil
  6. İsmim Yılmaz Hatice, Irrua Uzman Hastanesi'ne böbreğimi almamda bana yardımcı olduğu için teşekkür etmek istiyorum, reklamlarını internet üzerinden gördüm ve çoğu doktorun internette yaptığı gibi sahte olduğunu düşündüm. Onlarla iletişim kurmak ve her şey iyi biter. Böbrek satışlarım için 400.000 dolarlık bir teklif aldım ve bahane ve gecikme olmadan tüm parayı ödedim. Böbrek nakli için Amerika'ya geldiğimde böbrek ihtiyacı olan çok sayıda hastaya sahip olduklarından ve böbreklerine ilgi duyacağından emin olduğum için, böbreklerini hemen bu hastaneyle temasa geçmek istemenizi istiyorum. Onlarla iletişime geçtiğimi ve aşağıda belirtilen bilgileri verdiğinizi söyleyin.

    WhatsApp: +15184181390
    E-posta Adresi: irruaspecialisthospital@gmail.com

    YanıtlaSil
  7. *% 3 faiz kredisi sunmaktadır
    * Nakitsiz Girişimci Sigortası
    * Para için garanti

    İyi kredi notu ile, Credit Financier Home, bireylere veya şirketlere veya kooperatif kuruluşlarına, endüstriyel ve kişisel faydalar amacıyla, teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunmaktadır.

    İletişim Adresi: creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  8. Ben Iowa City, ABD'de bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim, hastanede yönetimin internette nasıl çalıştığını ve bu yıl insan organlarını alıp satması için tekrar başladığımızı ilan etme fırsatını verdim. Böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postadan bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımızı iyi bir miktarda parayla ödüllendiriyoruz ve Organlarda uzmanız. Cerrahide ve donör olarak risk yoktur. o.
    Ve bu bizim e-postamız:
    iowalutheranhospital@gmail.com
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. *% 3 faiz kredisi sunmaktadır
    * Nakitsiz Girişimci Sigortası
    * Para için garanti

    İyi kredi notu ile, Credit Financier Home, bireylere veya şirketlere veya kooperatif kuruluşlarına, endüstriyel ve kişisel faydalar amacıyla, teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunmaktadır.

    İletişim Adresi: creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  10. Bir hayat kurtarmak, bir böbrek donör olmak ve iyi ödenmiş olsun

    Merhaba herkes, ben Dr Hassan kulüpler ve bilmek istiyorum Eğer mali durum değiştirmek istiyorsanız, bir böbrek donör olmak ve hayatınızı kurtarmak ve hala iyi bir ödeme olsun. Eğer sağlıklı olduğunu biliyorsanız, satmak veya sadece bir böbrek (ödeme ödenen seyahat biletinin tüm maliyetleri ile $500 000 dolar) bağışlamak için hazırız, benim hastanede bugün bir donör haline. Biz acilen her gün daha fazla yaşam tasarrufu gibi böbrek bağış gerekir.
    Bana bugün e-posta isteği yazın: (doktoryekterkidneytransplant@gmail.com)
    Not: ameliyat ve sadece sağlıklı insanlar seyahat için hazır

    Dr. Hassan ekter.
    Doktoryekterkidneytransplant@gmail.com

    YanıtlaSil
  11. Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

    Bu, sizin için tamamıyla zengin olmanız için bir fırsattır. Bizimle% 100 güvenli işlem garantisi veriyoruz ve garanti ediyoruz, her şey yasalara uygun böbrek bağışçılarına göre yapılacaktır.
    Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Iowa Lutheran Hastanesi.

    YanıtlaSil
  12. Are you looking for a Genuine and Fast Loan? Our loan terms range from 6 months to 300 months and our interest rate start at 3% interest only.security is on the property itself and the Borrower’s ability, based on experience, to complete the project on time and on budget. We also provide “cash out refinance loans” to investors that already own a property outright or have a significant amount of equity in their property. email us today to get financial aid on: (plutocreditfinancier@gmail.com)

    YanıtlaSil
  13. bir hayat kurtarmak, bir böbrek donör olmak ve iyi ödenmiş olsun

    Merhaba herkes, ben Doktor Hassan ve size mali durumu değiştirmek, bir böbrek donör olmak ve bir hayat kaydetmek ve hala iyi ödenen olsun isterseniz size bildirin istiyorum. Eğer sağlıklı olduğunu biliyorsanız, satmak veya sadece bir böbrek (ödeme seyahat bileti ödenen tüm masraflar ile $500.000 dolar) bağış hazır, benim hastanede bugün bir donör haline. Biz acilen daha fazla yaşam günlük kaydetmek gibi böbrekler bağışlar gerekir.
    Bana bugün e-posta isteği yazın: (doktoryekterkidneytransplant@gmail.com)
    Not: ameliyat ve sadece sağlıklı insanlar seyahat için hazır

    Doktor Hassan yekter.
    doktoryekterkidneytransplant@gmail.com

    YanıtlaSil
  14. Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

    Bu, sizin için tamamıyla zengin olmanız için bir fırsattır. Bizimle% 100 güvenli işlem garantisi veriyoruz ve garanti ediyoruz, her şey yasalara uygun böbrek bağışçılarına göre yapılacaktır.
    Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Iowa Lutheran Hastanesi.

    YanıtlaSil
  15. Bir böbrek satmak Hayat kurtarmak para kazanmak Hayat kurtarmak için onun böbreğini satmak istiyor? İyi bir fiyat için bir böbrek satmak için bir fırsat mı arıyorsunuz? Bu, 300.000 dolarlık dolara satılmak için bir fırsat. ilgilenen tedarikçiler DR ile iletişime geçmelidir. Samuel Stephen ve nefrolog danışmanı. Daha fazla bilgi için e-posta ile bize ulaşın: samuelstephen1009@gmail.com

    YanıtlaSil
  16. İsmim Doktor Michael Baldwin, Iowa Lutheran Hastanesi'nin bir temsilcisi, Organ cerrahisinde uzmandırız ve böbreklerin satın alınmasıyla ilgileniriz ve hastamız böbreğe bağış yapmaya karar veren herhangi bir donöre büyük miktarda para ödemeyi kabul etti. onları kurtarın ve Iowa City, ABD'de bulunuyoruz.
    Böbreğinizi satmakla ilgileniyorsanız, lütfen ilerlememiz için bize geri dönmekten çekinmeyin.
    Ve eğer ilgilenirseniz bizim e-postamız: iowalutheranhospital@gmail.com

    YanıtlaSil
  17. Ben Irrua Uzman Hastanesi'nden Dr. Rex Kelvin, hastanede yönetimin internette nasıl çalıştığını ve bu yıl insan organlarını alıp sattığımız için tekrar başlamış olduğumuzu söyleyebilirim. Bu teklifle ilgilenen var, Lütfen aşağıdaki e-posta adresinden hastaneye başvurmaktan çekinmeyin: Irrua uzmanı hastanesi, organlar konusunda uzmanlaşmış ve bir donör olarak risk yoktur.
    Ve bu daha fazla bilgi için e-postamız.
    irruaspecialisthospital20@gmail.com

    YanıtlaSil
  18. DR LUCAS, BIDNEY ALINAN EN İYİ HASTANE'DİR.
    BUGÜN UYGULAYIN VE PARA'NIZI ALIN.
    18 ila 45 yaşlarında makul bir ücret karşılığında bir böbrek bağışlamak isteyen yeterli insanlara ihtiyacımız var. İlgili herhangi bir kişi, daha fazla işlem için en kısa sürede iletişime geçmelidir. Daha fazla bilgi için lütfen e-posta gönderin: (lucasgrantfirm@gmail.com)

    Adı: Dr Lucas
    Hastane Adı: Lucas Grant Hastanesi
    Email: lucasgrantfirm@gmail.com

    YanıtlaSil
  19. 18 ila 45 yaşları arasında makul bir ücret karşılığında böbrekleri bağışlamak isteyen insanlara ihtiyacımız var. İlgili taraflar, daha fazla işlem için en kısa zamanda irtibata geçiniz. Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçiniz: (samuelstephen1009@gmail.com)

    YanıtlaSil
  20. Merhaba, benim adım Gerald L. Andriole. Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi, Barnes-Yahudi Hastanesi ve Siteman Kanser Merkezi'nde Profesör ve Üroloji Cerrahisi şefiyum. Böbrek ve diğer organların satın alınması ve satılmasıyla ilgileniyoruz. Hastanemiz Amerika Birleşik Devletleri, Nijerya, Malezya, Çin, Kanada, Birleşik Krallık'ta bulunmaktadır. Böbrek satmayı veya satın almakla ilgileniyorsanız lütfen bize ulaşın: gerald.andriole01@gmail.com

    YanıtlaSil
  21. Bir hayatı kurtarmak için bir böbrek satmak isteyen 18 yaşından büyük ciddi böbrek vericileri arıyoruz ve her bağışçı için iyi bir teklif ve diğer tazminatlarımız var.
    Bizim sürecimiz hızlı ve güvenliğiniz garantilidir.
    Lütfen bize ulaşın iowalutheranhospital@gmail.com
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  22. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  23. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  24. Krediye ihtiyacın var mı? İşte finansal problemi olanlar için ve hayatlarında maddi canlanma isteyenler için bir fırsat, çok makul bir faizle kredi veriyoruz, her türlü borç borç kredisi, işletme kredisi, sağlık kredisi, ev kredisi, öğrenci veriyoruz Ülkeye maddi sıkıntıdan kurtulmak için kredi vb. Firma Adı: PLUTO KREDİ FİNANSI EVİ. Bugün bize ulaşın
    Finansal yardım için e-posta: plutocreditfinancier@gmail.com
    Whatsapp: +18474539904

    YanıtlaSil
  25. *% 3 faizli kredi oranı sunar
    * Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
    * Para garantisi
    * 10,000 TL'den 100,000,000 TL'ye kadar kredi teklifi

    İyi kredi puanıyla, Credit Financier Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

    İletişim Adresi:
    WhatsApp: +15184181390
    Doğrudan posta:
    creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  26. Bizimle iletişime geçin:
                                                BBM INVITE ile: {D8980E0B}
                                                  WhatsApp: (+ 44) 7480 729811
                                                    Tel .... (+ 44) 7480 729811
    (İskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)
    Meşru, dürüst, saygın ve acil bir krediye mi ihtiyacınız var? Yasal borç arayışınız bugün burada sona eriyor, çünkü finansal ihtiyaçlarınızı karşılamak için buradayız. Bankalar veya finans kurumu tarafından herhangi bir nedenden dolayı bir kredinizi reddettiğinizde, artık endişelenmeyin Finansal sorunlarınız hakkında biz maddi talihsizliğinizin çözümü biziz. 32.000'in üzerinde işletme sahibine işletme kredisi milyarlarca (farklı para birimleri) verdik. Büyümek için doğru işletme kredisini sağlamak için kendi belirlediğimiz risk teknolojimizi kullanıyoruz. senin işin. Düşük faiz oranlı her türden kredi sunuyoruz ve kredinizi geri ödeme süresi de krediniz Kötü bir krediniz var mı? Faturaları ödemek için paraya mı ihtiyacınız var yoksa yeni bir işe başlamak gerekli mi? Yetersiz fon nedeniyle bitmemiş bir projeniz var mı? Yararlanacak herhangi bir uzmanlığa yatırım yapmak için paraya ihtiyacınız var mı? ISKANDAR LESTARI KREDİ FİRMASI amaç mükemmel profesyonel finansal hizmetler sunmaktır

    YanıtlaSil
  27. Krediye ihtiyacın var mı? İşte finansal problemi olanlar için ve hayatlarında maddi canlanma isteyenler için bir fırsat, çok makul bir faizle kredi veriyoruz, her türlü borç borç kredisi, işletme kredisi, sağlık kredisi, ev kredisi, öğrenci veriyoruz Ülkeye maddi sıkıntıdan kurtulmak için kredi vb. Firma Adı: PLUTO KREDİ FİNANSI EVİ. Bugün bize ulaşın
    Office e-postası: plutocreditfinancier@gmail.com
    Telefon: +18474539904

    YanıtlaSil
  28. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  29. Adım Dosher memorial Hastanesi'nden Dr. Brad Hilaman, organ Cerrahisi konusunda uzmanım ve satmak isteyen insanlardan organ alımıyla ilgileniyoruz ve ABD, Malezya ve Dubia'da ama başımızın başındayız. ofisi ABD’dedir. Böbreklerinizi satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bize geri dönmekte tereddüt etmeyin. Ve bu ilgileniyorsanız bizim e-posta: doshermemorial1@gmail.com

    E-posta: doshermemorial1@gmail.com
    Veya whatsapp: +2348101599658
    Dr. Brad Hilaman

    YanıtlaSil
  30. Günaydın efendim / Madam.
      İşinizi genişletmek, borçları netleştirmek ve birleştirmek için bugün meşru bir kredi teklifi mi arıyorsunuz? Düşük kredi notu nedeniyle bankalar tarafından geri çevrildiniz mi? Genel finans kurumu ile hızlı kredilerinizi alın.
    Email: generalfinancecorporation.org@gmail.com

    YanıtlaSil
  31. Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek satın almakla ilgileniyoruz ve hastalarımızı kurtarabilmek için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin; hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
    E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
    veya whatsapp'ta bizimle iletişime geçin: +1 (515) 293-5520

    YanıtlaSil
  32. Herkese merhaba, ben şu anda Oklahoma ABD'de Patricia Sherman. Banka draftımı silmek ve yeni bir işe başlamak için 185.000,00 USD tutarında borçlanma deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Her şey evimi kaybettim ve banka poliçesi yüzünden eşyalarımı aldığımda başladı, bazı faturaları ve bazı kişisel ihtiyaçları karşıladım. Böylece çok çaresiz kaldım ve her yönden fon aramaya başladım. Neyse ki benim için, bir arkadaşım, Linda bana bir kredi şirketi firmasından bahsetti, dolandırıcılıktan çok etkilendim, ama durumumdan endişe duydum ve arkadaşımdan bu şirket hakkında tavsiye almaktan başka seçeneğim yoktu. onlarla iletişime geçmek, çevrimiçi borç verenlerle olan geçmiş tecrübemden dolayı benden gerçekten şüphe duyuyordu. '' Elegantloanfirm@hotmail.com Bu şirket bana ve meslektaşıma çok yardımcı oldu ve bugün, bu kredi şirketi sayesinde, iyi organize edilmiş iş ve sorumlulukların gururlu sahibi, bana geri gülümsedi. Bu nedenle, kendi işinizi kurmanız veya büyütmeniz gerekiyorsa veya herhangi bir maddi sıkıntıdan borç almanız gerekiyorsa, bugün işinizde bir finansal gelişme fırsatı bulmanızı öneririz… .. {E-posta:} Elegantloanfirm @ hotmail .com ... kredi için çevrimiçi aldatmaca kurbanı değil. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  33. Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
    mayocareclinic@gmail.com
    Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
    Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

    YanıtlaSil
  34. Merhaba .. Benim adım Aydın Ertan ve Türkiye'nin vatandaşı, "Kredi Finansmanı Evi" adında bir kredi şirketine teşekkür etmek istiyorum. Banka tarafından kredi almaktan birkaç kez reddedildikten sonra reklamlarını aldım çevrimiçi denemeye karar verdim, çünkü bana yardım edecek kimsem yok ve neyse ki, bazı kağıt işleri imzaladıktan ve gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra kolayca kredi aldım ve tanıklığımı çevrimiçi olarak paylaşmaya karar verdim. Benim gibi aynı durum, her tünelin sonunda ışık olması ve sorunlarının çözümünü bulmaktan vazgeçmemesi umuduyla olabilir. Ayrıca, finansal desteğe ihtiyacınız varsa onlarla iletişime geçebilir ve ayrıca bilgilerini çevrimiçi ortamda nasıl edindiğinizi anlatabilirsiniz.

    E-posta adresi: creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  35. Merhaba .. Benim adım Aydın Ertan ve Türkiye'nin vatandaşı, "Kredi Finansmanı Evi" adında bir kredi şirketine teşekkür etmek istiyorum. Banka tarafından kredi almaktan birkaç kez reddedildikten sonra reklamlarını aldım çevrimiçi denemeye karar verdim, çünkü bana yardım edecek kimsem yok ve neyse ki, bazı kağıt işleri imzaladıktan ve gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra kolayca kredi aldım ve tanıklığımı çevrimiçi olarak paylaşmaya karar verdim. Benim gibi aynı durum, her tünelin sonunda ışık olması ve sorunlarının çözümünü bulmaktan vazgeçmemesi umuduyla olabilir. Ayrıca, finansal desteğe ihtiyacınız varsa onlarla iletişime geçebilir ve ayrıca bilgilerini çevrimiçi ortamda nasıl edindiğinizi anlatabilirsiniz.

    E-posta adresi: creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  36. İyi günler ! kredi talep eden tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirimde bulunmaktayız, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
    İletişim:

    creditcentercorp.usa@gmail.com
    whatsapp: +1 (847) 453 9904

    YanıtlaSil
  37. Bu Mayo Clinic tarafından yapılan genel bir kamu duyurusudur ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
    mayocareclinic@gmail.com
    Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garantilidir.
    Lütfen daha fazla bilgi için bize bir e-posta mesajı gönderin.

    YanıtlaSil
  38. Ben Tara Omar, şu anda Belarus'ta yaşıyorum. Şu anda Dört çocuklu bir dulum ve dünya salgını nedeniyle mali bir durumda kaldım ve faturalarımı yeniden finanse etmem ve ödemem gerekiyordu. Hem özel hem de kurumsal çeşitli kredi firmalarından kredi almayı denedim ama asla başarılı olamadım ve çoğu banka kredimi reddetti. Ama Allah'ın izniyle, herhangi bir projeyi %2 oranında finanse etmeye istekli bir grup yatırımcıyla çalışan bir kredi memuru ile Tanrı'nın adamı tanıştırıldım Bay Benjamin Lee bana 150.000,00 USD kredi verdi ve Bugün bir işletme sahibiyim ve çocuklarım şu anda iyi durumdalar, eğer herhangi bir firma ile temasa geçmeniz gerekiyorsa, stres olmadan kredi, kredi kontrolü yok, sadece %2 faiz oranı ve daha iyi geri ödeme planları ve programı ile ortak imza yok, lütfen Bayan Benjamin Lee ile iletişime geçin (247officedept@gmail.com). Bunu yaptığımı bilmiyor ama şimdi çok mutluyum ve insanlara onun hakkında daha fazla bilgi vermeye karar verdim ve ayrıca Tanrı'nın onu daha çok kutsamasını istiyorum. Onunla whats-App : + 1-989-394-3740 aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz. .

    YanıtlaSil